sobota 10. října 2015

Hlívová polévka aneb dršťkovka


Koupila jsem hlívu ústřičnou na trhu právě kvůli téhle polévce, kterou mám moc ráda. Je to vlastně taková bramboračka s hlívou, je moc dobrá, určitě ji někdy vyzkoušejte.

Potřebujete:
  •  300 g hlívy ústřičné krájené na nudličky
  •  300 g brambor na kostičky
  •  1 malá nakrájená cibulka
  •  1 nastrouhaný stroužek česneku
  •  1 menší nebo půlka větší mrkve
  •  hrst hladké mouky
  •  majoránka, uzená paprika, sladká mletá paprika, kmín
  •  sůl, pepř


Na oleji zpěňte a dozlatova opečte cibulku, na ni hoďte hlívu s česnekem a opékejte asi 5 minut, sypněte špetku kmínu. Přidejte mrkev a brambory. 

Zaprašte moukou, chvilku opékejte. Dejte po 1 ČL uzené papriky a majoránky a 2 ČL sladké papriky. Zalijte vodou tak, aby vše bylo asi 1 cm pod povrchem. Vařte mírným varem asi půl hodiny, aby byly brambory i hlíva měkké.



Žádné komentáře: