středa 14. října 2015

Kuřecí stehna na marocký způsob


Potřebovala jsem rychle dát péct večeři, abych se mohla věnovat zahradě. Je to vždycky problém, jak všechno stihnou. Po návratu z práce ven a dělat, co je třeba a pak ještě nakrmit rodinu a udělat, co je třeba doma. Určitě to znáte. Proto volím často jídla, která se po krátké předehře uvaří nebo upečou sama.

Potřebujete:
  •  kuřecí stehna nebo čtvrtky
  •  2 – 3 červené papriky
  •  1 – 2 čili papričky, podle chuti
  •  1 konzerva rajčat (domácí je ideální :-)
  •  2 ČL mletého římského kmínu
  •  1 ČL mletého koriandru
  •  2 ČL uzené mleté papriky
  •  1 ČL mletého zázvoru
  •  ½ ČL sušeného česneku
  •  1 ČL mleté skořice
  •  1 větší bobkový listopad
  •  olivový olej
  •  sůl, pepř

Kuřecí maso omyjte, osušte papírovými ubrousky a osolte. Koření smíchejte do směsi a tou posypte stehna z obou stran. Dejte do pekáčku.
Troubu rozpalte na 200 °C.
Na maso v pekáčku naházejte pokrájené papriky, lehce osolte, opepřete.

Zalijte rajčaty z konzervy. Pokud máte celá, pokrájejte je na kousky. 

Dejte do trouby. Pečte hodinu pod pokličkou a pak ještě půl hodiny otevřené. Hlídejte a ke konci případně mírně ztlumte teplotu.
Podávejte s kuskusem, který jste připravili dle návodu na obalu. Případně s rýží či bílým pečivem.


Když budete mít čerstvý koriandr, posypte jím pak jídlo na talíři. Můžete zakápnout citrónovou šťávou.

Žádné komentáře: