sobota 15. srpna 2015

Těstoviny se sardinkami

Výborná rychlovka. Často se dostanu domů později a velké vyváření není čas.
To určitě znáte. U toho receptu navíc nebudete ani dlouho chystat ingredience,  
než se vám začne vařit voda ne těstoviny, budete mít způlky uvařeno.

Potřebujete na 3 – 4 porce:
  •  1 konzervu dobrých sardinek. Mám ráda sardinky, které mívají v Lidlu v řeckých týdnech. Moc často je jinak nepoužívám, nejsem proto žádný znalec. Použijte rybky dle vlastního výběru.
  •  miska žampiónů na plátky, množství je variabilní, kolik máte, tolik dáte
  •  2 rajčata, v tomto receptu není nutné loupat, nakrájejte je na tenké plátky, trochu oklepte, odtečou semínka a šťáva
  •  3 stroužky česneku na kousky
  •  velká hrst bazalky, nakrájejte nebo natrhejte, jak budete stíhat
  •  strouhaný sýr parmezánového typu
  •  sůl, pepř, olivový olej
  •  těstoviny ¾ - 1 balení


Postup je jednoduchý. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte zeleninu. Do pánve dejte olivový olej, osmahněte mírně česnek. Vhoďte žampióny a opékejte, mírně osolte, opepřete. Když začínají houby zlátnout, vhoďte rajčata. Opékejte poměrně zprudka, neděláme dušeninu. Nejspíš se vám už vaří voda, dejte těstoviny vařit. Když se vyvaří šťáva z rajčat, ještě opékejte. Pokud je potřeba, přidejte trochu oleje. Vhoďte sardinky rozdrobené na kusy a osmahněte. Přidejte většinu bazalky. Máme hotovo. Ještě zkuste, jestli není třeba dosolit a opepřit.
Nechte si asi sběračku vody z těstovin, slijte těstoviny a vmíchejte do pánve. Pokud je potřeba, přidejte vodu, směs těstoviny lépe obalí.

Podávejte posypané sýrem, pokapané olivovým olejem, navrch ještě dejte trochu bazalky.

Žádné komentáře: