Výborná
rychlovka. Často se dostanu domů později a velké vyváření není čas.
To určitě znáte. U toho receptu navíc nebudete ani dlouho chystat ingredience,
než se vám začne vařit voda ne těstoviny, budete mít způlky uvařeno.
Potřebujete na 3
– 4 porce:
- 1 konzervu dobrých sardinek. Mám ráda sardinky, které mívají v Lidlu v řeckých týdnech. Moc často je jinak nepoužívám, nejsem proto žádný znalec. Použijte rybky dle vlastního výběru.
- miska žampiónů na plátky, množství je variabilní, kolik máte, tolik dáte
- 2 rajčata, v tomto receptu není nutné loupat, nakrájejte je na tenké plátky, trochu oklepte, odtečou semínka a šťáva
- 3 stroužky česneku na kousky
- velká hrst bazalky, nakrájejte nebo natrhejte, jak budete stíhat
- strouhaný sýr parmezánového typu
- sůl, pepř, olivový olej
- těstoviny ¾ - 1 balení
Postup je
jednoduchý. Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájejte
zeleninu. Do pánve dejte olivový olej, osmahněte mírně česnek. Vhoďte žampióny
a opékejte, mírně osolte, opepřete. Když začínají houby zlátnout, vhoďte
rajčata. Opékejte poměrně zprudka, neděláme dušeninu. Nejspíš se vám už vaří
voda, dejte těstoviny vařit. Když se vyvaří šťáva z rajčat, ještě
opékejte. Pokud je potřeba, přidejte trochu oleje. Vhoďte sardinky rozdrobené
na kusy a osmahněte. Přidejte většinu bazalky. Máme hotovo. Ještě zkuste,
jestli není třeba dosolit a opepřit.
Nechte si asi
sběračku vody z těstovin, slijte těstoviny a vmíchejte do pánve. Pokud je
potřeba, přidejte vodu, směs těstoviny lépe obalí.
Podávejte
posypané sýrem, pokapané olivovým olejem, navrch ještě dejte trochu bazalky.
Žádné komentáře:
Okomentovat