Lépe řečeno z kachní
obíračky. Kachny jsem koupila ze dvorku, domácí. Měla jsem 3. Naporcovala jsem
si je do mrazáku a zbyly mi korpusy. Ty jsem osolila, pokmínovala, dala do pekáče, trochu
podlila, přikryla alobalem a dala do trouby péct na 160 stupňů na 3 hodiny.
Tento postup můžete zvolit, když budete mít více korpusů.
Pokud budete péct
jednu kachnu, tak si nechte opečené kousky a zbytky masy, které nedáte na talíř.
Obrané maso namelte na mlýnku na maso, přidejte vypečený tuk a rozmixujte tyčovým mixérem nebo jen rozmíchejte, pokud chcete pomazánku hrubší. Když bude třeba, přidejte
trochu tuku. Zamíchejte lžičku dijonské hořčice. Ochutnejte, podle potřeby dosolte.
Podávejte s chlebem a kyselou okurkou nebo podle chuti.
Z obraných pečených
korpusů jsem ještě udělala voňavou polévku.
Žádné komentáře:
Okomentovat