Tortilly mám doma stále připravené, protože, když nevíte, co
byste připravili, tak vás vždycky zachrání. Je prakticky jedno, jestli budou
studené nebo s teplou náplní. Stačí mít po ruce nějakou zeleninu, trochu
sýru a případně jen zakysanou smetanu a vykouzlíte nějaký jednoduchý wrap. Já
jsem tentokrát měla zbylá naložená kuřecí prsa, takže bylo rozhodnuto. Kuřecí
prsa v tortille sama o sobě jsou naprosto univerzální záležitost. Podle
toho, co máte ještě po ruce, můžete udělat buď s orientálním kořením nebo
po středomořsku či mexicku. U nás tentokrát vyhrála řecká inspirace.
Potřebujete:
- kuřecí prsa, zhruba jedny na osobu, naložte je do bylinek, olivového oleje s česnekem a trochou pepře. V lednici můžete nechat v lednici 1 – 2 dny marinovat.
- tortilly, 1 na osobu jako lehké jídlo stačí
- listy zeleného salátu, omyté, osušené
- 1 střední rajče, nakrájené
- sýr typu Feta
- ochucená zakysaná nakrájenou snítkou máty, oregana a kopru, ale záleží v podstatě, co máte po ruce. Přidejte trouchu česneku, osolte a opepřete.
- hrst oliv, zelených nebo černých, nasekaných nahrubo
- olivový olej na zakápnutí
Maso ugrilujte a nakrájejte na proužky.
Žádné komentáře:
Okomentovat