úterý 14. června 2016

Grilovaná kuřecí prsa v tortille


Tortilly mám doma stále připravené, protože, když nevíte, co byste připravili, tak vás vždycky zachrání. Je prakticky jedno, jestli budou studené nebo s teplou náplní. Stačí mít po ruce nějakou zeleninu, trochu sýru a případně jen zakysanou smetanu a vykouzlíte nějaký jednoduchý wrap. Já jsem tentokrát měla zbylá naložená kuřecí prsa, takže bylo rozhodnuto. Kuřecí prsa v tortille sama o sobě jsou naprosto univerzální záležitost. Podle toho, co máte ještě po ruce, můžete udělat buď s orientálním kořením nebo po středomořsku či mexicku. U nás tentokrát vyhrála řecká inspirace.
Potřebujete:
  •  kuřecí prsa, zhruba jedny na osobu, naložte je do bylinek, olivového oleje s česnekem a trochou pepře. V lednici můžete nechat v lednici 1 – 2 dny marinovat.
  •  tortilly, 1 na osobu jako lehké jídlo stačí
  •  listy zeleného salátu, omyté, osušené
  •  1 střední rajče, nakrájené
  •  sýr typu Feta
  •  ochucená zakysaná nakrájenou snítkou máty, oregana a kopru, ale záleží v podstatě, co máte po ruce. Přidejte trouchu česneku, osolte a opepřete.
  •  hrst oliv, zelených nebo černých, nasekaných nahrubo
  •  olivový olej na zakápnutí

Maso ugrilujte a nakrájejte na proužky. 
Do tortilly dejte salát, na to maso a ostatní ingredience. 

Plňte přiměřeně, ať se vám podaří tortillu jakž takž zamotat. 

Žádné komentáře: