Jestli mi něco
chybí, to je blízkost moře a ryby a mořské plody koupené ráno na trhu. Úplně to vidím,
nevíte, co si vybrat dřív. Tedy takhle to samozřejmě vnímáme my, když jsem na
dovolené a procházíme se po trhu. Pokud mám možnost vařit, vždycky něco koupíme
a uvaříme. Jsem si jistá, že místní to mají jako rutinu - vlítnu tam, koupím
kilo mušlí, tamhle ještě salát, nějaké pečivo, sýr a mažu domů.
Tak mušle u nás
koupíte taky, i mražené vyloupané mívají docela pěkné, velké. Ty jsem použila i
do svého receptu. On to je vcelku velmi prostý recept, ale pokud vám mušle
nevadí (protože hodně lidí by něco takového nestrčilo do pusy :-)) a ještě jste
tuto úpravu nezkoušeli, určitě to udělejte. Je to vynikající jídlo. Všechny chutě
tak akorát vyvážené.
Potřebujete:
- asi půl kila mušlí, nechte je předem mírně povolit v misce, případně propláchněte v cedníku studenou vodou, abyste je osvobodili od ledu, který na nich bývá
- 4 stroužky česneku na kostičky
- 200 ml bílého vína
- půl kelímku šlehačky
- hrst sekané petrželky
- sýr parmazánového typu
- balík špaget
Dejte vařit vodu
na těstoviny. V pánvi rozehřejte olivový olej a lehce osmahněte česnek,
přidejte mušle, krátce opékejte, zalijte vínem a duste pod pokličkou asi 15
minut. Dejte vařit špagety.
Odklopte pánev a
promíchejte, osolte, opepřete. Přidejte šlehačku a povařte do zhoustnutí
omáčky. Zamíchejte nasekanou petrželku, trochu nechte na oblohu. Servírujte na
špagetách, posypané sýrem a petrželkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat