neděle 9. srpna 2015

Pečená červená řepa s mrkví jako příloha


Pro jednou zkuste změnu. Tato zeleninová příloha nahradí hranolky nebo i chleba jako přílohu ke grilovanému masu. Dělám ji poměrně často zejména v zimě, ale právě ke grilovanému masu, které je doménou léta, je vynikající a zdravou alternativou.
Navíc je velmi jednoduchá její příprava.

Zeleninu nakrájejte na hranolky, promíchejte s trochou oleje a tymiánem. Dejte na plech do trouby rozpálené na 200 °C. Pečte asi 20 minut, pak zkontrolujte, jestli je zejména řepa hotová, případně přidejte 2 – 3 minutky. Celkově to netrvá déle než půl hodiny. Ale není řepa jako řepa, někdy jsou hranolky tenčí, je to pak rychlejší.

Podávejte k masu nebo i samotné s dipem ze zakysané smetany.

Žádné komentáře: