Bublanina nikdy
nezklame, je to taková letní záležitost. Normálně ji dělám z hrubé mouky,
kterou ovšem, jak jsem zjistila, zrovna nemám na skladě. Použila jsem proto
alternativu a udělala tak i zdravější verzi, která je ale úplně stejně dobrá.
Klidně u ní zůstanu.
Potřebujete:
- 250 g hrubé mouky, já jsem dala 130 g jemné špaldové mouky a 120 g celozrnné pšeničné grahamové mouky, která má strukturu zhruba jako krupice a vůbec není tak tmavá, jak by si člověk představil podle názvu.
- 150 g cukru, dala jsem bílý, ale hnědý bych se taky nebála použít
- 1, 5 ČL prášku do pečiva, používám z vinného kamene
- 4 vejce
- 1, 5 dl slunečnicového oleje
- 0, 5 dl vody
- špetka soli
Rozpalte troubu
na 180 °C.
V míse smíchejte
sypké ingredience, přidejte žloutky, olej a vodu. Promíchejte. Ušlehejte do tuha
bílky se špetkou soli. Sníh opatrně vmíchejte do těsta. Dejte do vymazané formy
nebo na pečící papír. Těsta bylo akorát do formy průměru 30 cm. Poklaďte
půlkami meruněk nebo jiným ovocem.
Dejte do trouby
na 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat