úterý 22. září 2015

Mandlové kakaové mléko

Do misky dejte hrst mandlí a hrst surových nepražených kakaových bobů. 

Zalijte vodou a nechte přes noc máčet. Druhý den propláchněte, dejte do mixéru a zalijte asi ¾ litrem vody. Mixujte hodně najemno (jako ovocný koktejl nebo smoothie). Pak slijte do čisté lahve přes jemné sítko, ideálně přes plátýnko nebo několikrát přeloženou gázu. Pevné zbytky mandlí a bobů zužitkujte do pečení. Třeba na Koka sušenky.
Mléko můžete trochu osladit medem nebo sirupem. Používám agávový sirup, ale je to jen na vás. Můžete ochutit vanilkovým cukrem či extraktem nebo skořicí. Mléko je možné použít tam, kde dáváte normální mléko, ráno k snídani do vloček, do palačinek, jak chcete. Je dobré i do kávy či čaje.

Dlouho nevydrží, je třeba jej spotřebovat zhruba do 3 dnů.

Žádné komentáře: