Do misky dejte hrst mandlí a hrst
surových nepražených kakaových bobů.
Zalijte vodou
a nechte přes noc máčet. Druhý den propláchněte, dejte do mixéru a zalijte asi
¾ litrem vody. Mixujte hodně najemno (jako ovocný koktejl nebo smoothie). Pak
slijte do čisté lahve přes jemné sítko, ideálně přes plátýnko nebo několikrát
přeloženou gázu. Pevné zbytky mandlí a bobů zužitkujte do pečení. Třeba na Koka sušenky.
Mléko můžete trochu osladit medem
nebo sirupem. Používám agávový sirup, ale je to jen na vás. Můžete ochutit
vanilkovým cukrem či extraktem nebo skořicí. Mléko je možné použít tam, kde
dáváte normální mléko, ráno k snídani do vloček, do palačinek, jak chcete.
Je dobré i do kávy či čaje.
Dlouho nevydrží, je třeba jej spotřebovat
zhruba do 3 dnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat