Jde o maso z hovězího
pupku, které se připravuje jako celý sval. Je tenký, asi 2 – 3 cm silný.
Kupujte maso vyzrálé, jen tak se vyhnete zklamání a žvýkání. Můžete jej
připravit jen tak, jemně ochucený s olivovým olejem, osolený a opepřený,
případně s bylinkami. Já jsem zkusila marinádu v asijském duchu a moc
jsme si pochutnali.
Potřebujete na
marinádu:
- 1/3 hrnku olivového oleje
- 2 PL červeného vinného octa
- 1/3 hrnku sójové omáčky
- 3 PL medu
- 2 stroužky česneku
- ½ ČL čerstvě mletého pepře
Smíchejte
všechny ingredience. Maso dejte do nového čistého igelitového sáčku a zalijte
marinádou.
Pokud se vám zdá, že máte marinády hodně, nechejte si zbytek a
schovejte v lednici v zavázaném sáčku. Já jsem ji pak použila k dalšímu menšímu grilování.
Maso pořádně
celé namočte, pytlík zavažte a dejte na tácek do lednice, nechte do druhého
dne.
Než budete
grilovat, nezapomeňte aspoň hodinu předem vyndat maso z lednice, ať se
ohřeje na pokojovou teplotu. Rozpalte gril. Maso vyndejte ze sáčku a nechte
okapat. Dejte celý kus na rozpálený gril. Jde o tenký sval, tak pokud
chcete úpravu medium/rare až medium, což je ideální pro flank steak, grilujte z každé
strany 3 – 5 minut. Pak nechte asi 15 minut odpočívat.
Maso krájejte na
filety silné do 1 cm napříč svalovinou.
Podávejte, jak
máte rádi, se salátem, brambory, se zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat