Nadýchaný, jako
dělaný k odpolednímu čaji nebo kávě. Je vláčný díky banánu tak akorát. Je
to ten druh koláče, který si dáte bez velkých výčitek svědomí. Tedy samozřejmě
záleží na množství.
Potřebujete:
- 1 a ¾ hrnku hladké mouky
- 2 ČL prášku do pečiva
- ½ ČL sody
- ½ ČL soli
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 1 ČL skořice
- 1 ČL citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
- šťáva z půlky citrónu
- 2 rozmačkané zralé banány
- 1/3 hrnku změklého másla
- 2 PL mléka
- 2 vejce
- 1 hrnek vlašských ořechů nasekejte, ale ne úplně na jemno
Rozpalte troubu
na 170 °C.
Utřete máslo
s cukrem. Ostatní suché ingredience smíchejte v misce. Mokré
ingredience přidávejte postupně k utřenému máslu střídavě se suchými po
malých množstvích. Nakonec vsypte většinu ořechů, nechte si trochu na povrch
chlebíku. Hranatou formu na chlebíček si vyložte pečícím papírem nebo vymažte a
vysypte moukou. Vlijte těsto, posypte ořechy a dejte do trouby na dolní mřížku.
Peče se asi hodinu, musíte ke konci hlídat, pokud by se vám zdálo, že je povrch
tmavý, položte na chlebík do trouby alobal. Nakonec zkuste špejlí, jestli je
upečeno a nelepí se na ni těsto. Pokud ještě ano, uberte teplotu na 150 °C a po
5 minutách zkuste znovu. Vyndejte z trouby a nechte chvíli odpočívat, asi
10 minut, pak chleba vyndejte z formy a nechte vychladnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat