Teď je ta pravá
chvíle na zbytky lilku a cukety z receptu s těstovinami.
Můžete je použít na toust jen tak, ve vegetariánské verzi. Nebo můžete pod zeleninu použít zbytky třeba pečeného masa. To jsem udělal tentokrát já. Měla jsem zbytek výborné, do růžova pečené vepřové panenky, tak jsem ji nakrájela na tenko jako šunku.
Můžete je použít na toust jen tak, ve vegetariánské verzi. Nebo můžete pod zeleninu použít zbytky třeba pečeného masa. To jsem udělal tentokrát já. Měla jsem zbytek výborné, do růžova pečené vepřové panenky, tak jsem ji nakrájela na tenko jako šunku.
K panence
jsme měli ochucenou majonézu. To většinou smíchám 3 PL majonézy, 3 PL zakysané
smetany a 2 PL uzené grilovací omáčky. Omáčku, kterou používám, mám přivezenou
z Kanady, takže na tu nemohu přímo odkázat, neboť jsem ji u nás na trhu
neviděla. Ale jiné kvalitní uzené omáčky najdete v koutcích
s mezinárodními potravinami. Jeden recept od Nigelly Lawson mám i na doma
vyráběnou a určitě se tady objeví, protože je geniální.
Toust samotný je
tak jednoduchý. Ale dám ho sem, protože je to fakt lahoda a třeba budete mít
taky chuť si nějaký podobný připravit. Tak pro inspiraci.
Dobrý chleba
potřete ochucenou majonézou. Položte plátky pečeného masa. Navrch dejte opečenou
zeleninu. Podrobte sýrem typu Feta a pokapejte olivovým olejem. Pokud máte po
ruce čerstvý tymián, tak je rozhodně čas po něm sáhnout. A je to. Vážně
primitivní recept, ale měla jsem boule za ušima.
Žádné komentáře:
Okomentovat