Výborná, vydatná
snídaně, která vám dodá sílu. Pokud máte před sebou perný den, budete pracovat
na zahradě či pojedete na výlet, neváhejte. Snadná a rychlá příprava a do jisté
míry i exotika udělají z této snídaně zážitek. A nemusíte nic dlouho
chystat.
Potřebujete:
- plechovku fazolí, jestli budete mít bílé velké či malé nebo červené, to je úplně jedno.
- buď malou skleničku rajské omáčky na těstoviny (určitě si z letošních rajčat vyrobte zásobu, snadný recept najdete zde), nebo konzervu sterilovaných rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL drceného římského kmínu
- špetka sušeného čili nebo nakrájená půlka čerstvé papričky (není nutné)
- 1/2 ČL sladké uzené papriky (můžete ale také vynechat)
- 2 PL sekaných sterilovaných kapií, ale není to vyloženě nezbytné
- snítka čerstvého tymiánu
- pár lístků bazalky
- hrst strouhaného sýru, chce to trochu výraznější chuť, třeba čedar
- 1 PL oleje
Na oleji
osmahněte česnek a římský kmín, přidejte tymián, bazalku, papriku a fazole s rajčaty nebo
omáčkou.
Pokud máte omáčku, je to jen na krátké povaření. Pokud rajčata, tak ta
nejdříve rozmačkejte nebo nasekejte a potom na pánvi celou směs musíte chvíli
dusit, aby se vám zredukovala šťáva z rajčat, tak 10 – 15 minut. Budete také muset více dochutit, osolit, opepřit a přidat případně více bazalky. S ochucenou omáčkou toto prakticky odpadá.
Směs rozdělte do
zapékacích misek.
Podle velikosti misek uděláte 3 – 4 porce. Pokud byste chtěli
směsi pod vejce jen malinko a zapékali v malé kokotce, tak uděláte porcí i
více.
Rozpalte troubu
na 200 °C nebo gril v troubě.
Povrch posypte
strouhaným sýrem a uprostřed jej mírně rozhrňte, udělejte místo pro vajíčko a
opatrně jej tam vyklepněte.
Dejte zapéct pod
gril. Trvá to zhruba 10 minut, záleží na troubě. A také na tom, jak máte rádi
udělané vajíčko. Hlídejte. My rádi žloutek tekutý, ale bílek hotový. Grilovala
jsem asi 7 až 8 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat