Vynikající lahodné jídlo plné voňavého
koření.
Potřebujete:
- vepřové maso na pečeni, pokud budete mít domácí, tím lépe. Já jsem měla asi 2 kg kus masa s kostí ze zabíjačky, žádné speciální opracování, byla tam kotleta a ještě nějaké svaly okolo. Protože byl můj kus opravdu velký, rozpůlila jsem jej na 2.
- sůl, pepř
- fenykl koření, rozmarýn, šalvěj, pokud budete mít čerstvé, tím lépe, stačí po 2 větvičkách. Pokud sušené, tak asi po 1 ČL
- 4 bobkové listy
- 8 celých nevyloupaných stroužků česneku
- asi 3 PL másla
- ½ lahve suchého bílého vína.
Maso
řádně osolte, opepřete a posypte fenyklovými semínky. Opečte přímo
v pekáči na másle dozlatova. Přidejte česnek, bylinky, bobkové listy.
Zalijte vínem přiklopte poklicí dejte do trouby.
Peče
se asi 1 ½ hodiny. Maso během pečení dle potřeby i otočte. Pokud
máte kus bez kosti, bude potřebovat méně času. Prostě ke konci nakukujte a
zkoušejte. Nakonec pečte ještě asi 20 minut odkryté. Maso bylo šťavnaté a
krásně měkké a opečené.
Po
maso vyndejte z pekáče a nechte odpočívat. Omáčku přeceďte, česnek
propasírujte.
Podávat
můžete s tím, co máte rádi. Měli jsme zelené fazolky a bramborovou Část
kaše jsem smíchala půl napůl s pastiňákovým pyré. Byla to výborná
kombinace s lahodnou chutí masa.
K masu by se hodily i gnocchi nebo špecle či domácí
těstoviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat