Polévku jsem
vařila po naplnění jedné solitární palačinky špenátovo - mangoldovou směsí. V pánvi
mi zbylo plno hotového lupení. Protože nebylo k dispozici více strávníků
na palačinky, využila jsem zbytky na polévku (i když podle množství by se
zbytkem dala nazvat spíše náplň palačinky :-)
Potřebujete:
- špenát nebo mangold nebo obojí upravené podle receptu na palačinkovou náplň
- ¼ l mléka k tomu
- ½ l vody (pokud nemáte vývar)
- 1 kostka bio bujónu (pokud nemáte vývar :-)
- sůl, pepř
- sýr, krutony, zakysaná smetana, bylinky na servírování, zkrátka, co je zrovna po ruce
Do hotové směsi
na pánvi nebo v hrnci nalijte mléko, vodu nebo vývar a dejte bujón, pokud
jste tedy neměli ten vývar! Krátce povařte, osolte, opepřete.
Nechejte mírně zchladit
a rozmixujte na hladký krém. To je vše. Polévka je vynikající a velmi
jednoduchá. Pokud vám nezbude směs z palačinek, tak si ji prostě připravte
přímo na polévku.
Žádné komentáře:
Okomentovat