Lépe řečeno jde
o salát se zbytky z pečeného masa. Měla jsem upečenou krůtí kýtu a na večeři
pro tři už by to nedalo. Tak jsem měla na vybranou buď sendviče, nebo salát.
Volila jsem druhou možnost i z důvodu řekněme menší vydatnosti krmě. Ovšem
i ta je lehce narušena zálivkou, ale k pečenému masu prostě musí být
zálivka, které si všimnete.
Potřebujete:
- listový salát (případně více druhů), množství záleží na počtu a kondici strávníků
- fenykl (zelenina), měla jsem půlku
- pečené maso, množství opět dle toho, co zbylo, případně pro kolik lidí jídlo připravujete. Při 3 jsem měla asi 1, 5 hrnku trhaného masa
- čedar nebo jiný výraznější sýr, dobrá by byla i feta nebo balkán, stačí pár strouhanců na talíř
Na zálivku pro
3:
- 2 PL majonézy
- 2 PL zakysané smetany
- 3 PL vody, pokud bude zálivka příliš hustá, ještě trochu opatrně přidejte
- 1 ČL Dijonské hořčice
- 2 ČL hrubozrnné hořčice, měla jsem anglickou, která se chutí výborně hodila
- sůl, pepř
- případně malá lžička medu, já jsem nepoužila, ale někdy je hrubá hořčice dost kyselá a lehce přisladit se hodí
Postup je velmi
jednoduchý, umyjte a osušte salát. Používám odstředivku na salát, považuji ji
za jednoho z největších pomocníků v kuchyni, pokud děláte saláty a
ještě ji nemáte, neváhejte. Fenykl nakrájejte na tenké proužky. Maso natrhejte
na malé kousky. Na talíř dejte salát, posypte nakrájeným fenyklem a nandejte
maso. Navrch nastrouhejte sýr a lžícemi křížem krážem pokapejte zálivkou, na
kterou jste smíchali všechny ingredience. Pokud jste měli na fenyklu nějaké
lístky, nakrájejte je do zálivky.
Žádné komentáře:
Okomentovat