Výborná a jemná
polévka. Osobně mám radši chřest zelený pro jeho výraznější chuť a pro mě i příjemnější,
křehčí konzistenci. Bílý chřest ale vyniká jemnou chutí a právě pro tuto
polévku je ideální.
Potřebujete:- balení bílého chřestu
- asi 2 - 3 větší brambory
- 2 stroužky česneku¨
- trochu uzeného lososa, stačí opravdu málo, jen poházet na polévku, stačí, když si necháte 2 – 3 plátky z balíčku, který pak můžete ještě použít jinak
- bylinky na zdobení (použila jsem popenec, může být petrželka)
Chřestu ulámejte
konce - chyťte, ohněte, ulomí se. Oloupejte. Nakrájejte na
5 cm kousky.
Hlavičky nechte bokem. Brambory oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a dejte
obojí vařit, ještě přidejte nakrájený česnek a zalijte vodou těsně nad
zeleninu. Osolte, vařte do měkka. Pak nechte vše trochu zchladnout a umixujte na
hladký krém v mixéru nebo ponorným mixérem.
Dejte zpět do hrnce a ohřívejte.
Přidejte hlavičky. Dochuťte solí, pepřem, případně lehce strouhněte muškátového
oříšku. Na talíři ozdobte lososem a bylinkami, lehce opepřete.
Žádné komentáře:
Okomentovat