neděle 28. února 2016

2 jídla z hrnce fazolí

Z hrnce fazolí, kterých ani nemusí být mnoho, můžete navařit hned několik jídel najednou. A nemusí to být ani moc práce.

pátek 26. února 2016

Jahelník




Já obecně moc nejsem na sladká jídla. Sním je, i si na nich pochutnám, ale že bych si sama od sebe uvařila sladké, to ne. Ale vařím je ráda kvůli manželovi, který to rád. I kluci, když byli malí, dlabali o sto šest.
Jahelník byl na objednávce už hodně dlouho, tak jsem se rozhodla, že dneska je ta správná chvíle.

středa 24. února 2016

Zapečené těstoviny s hlívou, kadeřávkem a mozzarellou


Původně jsem se chystala udělat jídlu gnocchi, ale…
Domů jsem přijela v šest večer utahaná jako kotě. Chvíli jsem si sedla, pak jsme s mužem mým drahým vypili čaj a už jsem si ani nedovedla představit, že vůbec budu muset vařit, natož motat nočky.

pondělí 22. února 2016

Gravlax s červenou řepou


Gravlax nebo také gravad lax neboli pohřbený losos - to je tradiční švédské jídlo, kdy se syrová ryba marinuje ve slaném obalu s bylinkami, s alkoholem nebo bez, někdy s hořčicí, někdy s červenou řepou. Obecně gravlax je lahůdka a podle typu marinády se pak různě mění i jeho chuť.

sobota 20. února 2016

Karbanátky z červené čočky



Už dlouho jsem z červené čočky nevařila, tak to právě uzrálo a přišla na mě chuť ji použít. 
Nechtěla jsem dělat zrovna polévku, tak jsem se rozhodla, že zkusím karbanátky.

čtvrtek 18. února 2016

Mexické fazole s houbami

Musela jsem improvizovat, protože ideálně by v tomto receptu měly být papriky a chilli papričky. Ty jsem nahradila sušenými chilli vločkami a i bez paprik bylo jídlo výborné. Fazole jsem měla uvařené dopředu se saturejkou, bobkovým listem, bez soli. Vařila jsem červené menší fazole, ale fantazii se meze nekladou.