Z hrnce fazolí,
kterých ani nemusí být mnoho, můžete navařit hned několik jídel najednou. A nemusí
to být ani moc práce.
neděle 28. února 2016
pátek 26. února 2016
Jahelník
Já obecně moc nejsem na sladká jídla. Sním je, i si na nich pochutnám, ale že bych si sama od sebe uvařila sladké, to ne. Ale vařím je ráda kvůli manželovi, který to rád. I kluci, když byli malí, dlabali o sto šest.
Jahelník byl na
objednávce už hodně dlouho, tak jsem se rozhodla, že dneska je ta správná
chvíle.
středa 24. února 2016
Zapečené těstoviny s hlívou, kadeřávkem a mozzarellou
Původně jsem se
chystala udělat jídlu gnocchi, ale…
Domů jsem
přijela v šest večer utahaná jako kotě. Chvíli jsem si sedla, pak jsme s mužem
mým drahým vypili čaj a už jsem si ani nedovedla představit, že vůbec budu
muset vařit, natož motat nočky.
pondělí 22. února 2016
Gravlax s červenou řepou
Gravlax nebo
také gravad lax neboli pohřbený losos - to je tradiční švédské jídlo, kdy se
syrová ryba marinuje ve slaném obalu s bylinkami, s alkoholem nebo
bez, někdy s hořčicí, někdy s červenou řepou. Obecně gravlax je
lahůdka a podle typu marinády se pak různě mění i jeho
chuť.
sobota 20. února 2016
Karbanátky z červené čočky
Už dlouho jsem z červené
čočky nevařila, tak to právě uzrálo a přišla na mě chuť ji použít.
Nechtěla jsem
dělat zrovna polévku, tak jsem se rozhodla, že zkusím karbanátky.
čtvrtek 18. února 2016
Mexické fazole s houbami
Musela jsem improvizovat,
protože ideálně by v tomto receptu měly být papriky a chilli papričky. Ty
jsem nahradila sušenými chilli vločkami a i bez paprik bylo jídlo výborné.
Fazole jsem měla uvařené dopředu se saturejkou, bobkovým listem, bez soli.
Vařila jsem červené menší fazole, ale fantazii se meze nekladou.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)